Find nærmeste forhandler
Gør bilen sommerlækker med de populære SONAX Xtreme-produkter

Ah… Sommer. Solskin og tid til at hygge med familie og venner. Der er så mange spændende ting at se og opleve i det danske land, så mon ikke bilen skal luftes med familien på tur i løbet af sommeren? 

Der er intet som en ren bil, og vi ved godt, at det tager lidt hårdt på den, når hele familien er med på road trip. Derfor har vi samlet en lille guide til at holde bilen pæn og i topform i løbet af sommeren. Fordi, som du nok ved, så giver en velplejet bil bare lige 10% ekstra køreglæde.

Produkterne finder du blandt andet i Bilka, Bauhaus, Davidsen og på en lang række servicestationer ude i sommerlandet. Se forhandlerlisten i bunden af siden.

Få has på insekterne og genvind dit klarsyn

Med lyset og de lune sommertemperaturer kommer også det gode humør, grillaftener og hyggelige køreture til nær og fjern. Insekterne vågner op til dåd og summer rundt i haver og landskabet – og for en del af dem slutter det hele brat ved mødet med din forrude.

En godt tilsmudset forrude er til gengæld både kedelig at se på … og ud af. Insektresterne bliver blot tværet ud over hele ruden, når du bruger vinduesviskerne – og indtil da er dit udsyn og trafiksikkerhed reduceret.

Heldigvis kan du med SONAX Insect Star og en insektsvamp i bagagerummet hurtigt genskabe klarsynet.

Det skal du bruge:
SONAX Insect Star

Effektiv insektfjerner som skåner bilens lak og ruder. Skylles væk med rent vand.

SONAX Insekt- og Tjæresvamp

Den særlige vævning af stoffet gør svampen skånsom mod bilens lak mens den effektivt fjerner genstridige insekt- og tjærerester på bilens ruder og lak.

Sådan gør du:
 • Påfør SONAX Insect Star på forruden, kofangere og andre steder, hvor insektresterne sidder fast.

 • Lad det virke et øjeblik.

 • Brug SONAX Insektsvamp til skånsomt at fjerne genstridige insektrester fra overfladerne. 

 • Herefter skylles overfladerne blot med rent vand, og så er der fuldt udsyn igen.

En ren kabine til familiens bilferie

Når familien er på road trip går det ofte ud over kabinen. Krummer, støv, jord, sand og andre ting bliver taget med ind i bilen, og fedtede fingre bliver sat på ruder, håndtag og dørbeklædning. 

Det skal der være plads til. Og det er meget lettere at give plads til at bilen bliver godt og grundigt beskidt, hvis du med ro i sindet og få remedier kan få kabinen tilbage i topform efter ferien.

Med udvalget af bilplejeprodukter fra SONAX kommer du hurtigt i mål med at få bilen gjort ren efter bilferien.

Det skal du bruge:
SONAX XTREME Interior Shampoo

Enestående pletfjerner og rengøringsmiddel til tekstiler. Fjerner effektivt snavs uden at efterlade mærker eller kraftig duft.

SONAX Cockpit Pleje – New Car

Rengør og plejer kunststof på eksempelvis instrumentbræt og dørsider. Danner en ikke-reflekterende overflade og tilfører en let, behagelig duft af ny bil.

SONAX Rude Rens

En effektiv ruderens, som er skabt til at fjerne trafikfilm og andet snavs, der opstår på indersiden og ydersiden af bilens ruder. Efterlader ikke striber på glasset.

SONAX Mikrofiber Klude

Findes i tre typer til hhv. glas, udvendig og indvendig brug. Fnugfri og med god suge/fordelingsevne. Vaskbare.

Sådan gør du:
Rene sæder og indtræk
 • Start med en grundig oprydning af kabinen. Papir, emballage, kuglepenne og andre ting skal ud af bilen, så du kan komme til. Tag bilens måtter ud og støvsug dem – eventuelt kan du vaske dem, hvis de virkelig trænger. Sørg blot for at de er helt tørre, inden de kommer tilbage i bilen.
 • Støvsug bilen oppefra og ned; start med nakkestøtter og sæder, sådan at det som støvsugeren ikke får med i første omgang, bliver taget med senere i processen. Har du et mundstykke til møbler og tæpper kan du med fordel bruge det.
 • Vær forsigtig når du støvsuger omkring instrumentbrættet og midterkonsollen.
 • Påfør SONAX Xtreme Interior Shampoo direkte på pletter og lad sidde lidt, inden du med en SONAX Mikrofiberklud (Indvendig) gnubber på pletten. Brug en fugtig klud til at fjerne produktet og snavset.
Instrumentbræt og kunststof
 • Hvis der ligger meget støv og snavs på instrumentbrættet kan du med fordel fjerne det med en ren og tør, fnugfri klud.
 • Påfør SONAX Cockpit Pleje på en ren SONAX Mikrofiberklud (Indvendig) og fordel det jævnt på kunststofoverflader.
 • OBS: Brug ALDRIG produktet på rat, pedaler eller gearstang – du risikerer at de bliver glatte og du får svært ved at betjene bilen sikkerhedsmæssigt korrekt!
Glas og ruder
 • Spray SONAX Rude Rens på ruden (start med forruden)
 • Brug en ren og tør SONAX Mikrofiberklud (Glas) til at polere væsken væk:
  • Poler først i vandrette bevægelser, herefter i lodrette. På denne måde er du mest sikker på at dække hele ruden og slippe for helligdage og striber.
 • Fortsæt på de resterende ruder.
 • Fremgangsmåden kan bruges både indvendigt og udvendigt.
Hold bakterierne for døren med et rent aircondition-anlæg

Bilens aircondition-anlæg er fantastisk på varme sommerdage, hvor en kold brise kan gøre køreturen meget mere behagelig. Til gengæld kan klimaanlægget være en ren bakteriebombe, hvis det ikke løbende bliver renset og vedligeholdt.

Skadelige bakterier sætter sig i luftkanalerne og formerer sig. Du har måske fornemmet en let fugtig og jordslået duft i bilen på et tidspunkt – så er det for alvor på tide at få renset anlægget!

 • Fjerner bakterier og svampedannelser i bilens klimaanlæg.
 • Desinficerer bilens luftkanaler.
 • Forhindrer dannelse af bakterier og svamp efter behandling.
 • Det anbefales at bruge SONAX Aircon Rens minimum hver sjette måned.
Ren samvittighed med markedets bedste fælgrens

I løbet af sommerens bilture kommer bremserne også ekstra meget i brug. Det betyder at der lander ekstra meget bremsestøv på fælgene, og det er ikke særligt kønt. Derudover er det vigtigt at få støvet vasket af, før det sætter sig fast og bliver svært at komme af med igen.

SONAX Xtreme Fælg Rens Plus vandt en stor test af fælgrens-produkter i flere af landets anerkendte bilblade i efteråret 2019. Årsagen er simpel: Produktet er både skånsomt mod bilens lak og dæk og på samme tid uhyre effektivt til at fjerne bremsestøv og andet snavs fra fælgene.

Rene fælge på ingen tid med Fælg Rens Plus
 • Vigtigt: Påfør aldrig SONAX Xtreme Fælg Rens Plus på varme fælge!
 • Drej tuden på sprayflasken over på sprøjteposition.
 • Spray SONAX Xtreme Fælg Rens Plus på fælgene med cirka 50 cm afstand – gerne på én side af bilen ad gangen.
 • Lad virke i 3-5 minutter, afhængig af hvor meget snavs der skal løsnes.
 • Ved kraftig tilsmudsning anvendes fælgbørste til at fjerne alt snavs.
 • Rengør med rent vand, eventuelt med højtryksrenser eller kraftig stråle på vandslangen.
70 års erfaring med bilplejeprodukter

SONAX har 70 års erfaring med udvikling af produkter til pleje og rengøring af biler og industrikøretøjer. Det hele startede med udvindelsen af råmaterialet Silitin, som er et af de vigtigste råstoffer i gummi- kunststof, lak- og polermidler. I dag er SONAX blandt verdens stærkeste brands når det kommer til kvalitetsprodukter til bilpleje – både for professionelle og gør-det-selv-folk.

Find nærmeste forhandler